додому Новини На Черкащині збільшилася кількість безробітних

На Черкащині збільшилася кількість безробітних

0

Більше 100 тисяч людей минулого року звернулися до центрів зайнятості Черкащини. Про це повідомили у Черкаському обласному центрі зайнятості.

Послугами центрами зайнятості скористалися понад 116 тисяч черкащан, з них 72 тис. безробітних осіб, що лише на 1% більше, порівняно з 2014 роком. Протягом минулого року роботу отримали 35 тис. осіб, тимчасову зайнятість забезпечили майже 17 тис. безробітним. Станом на 1 січня 2016 року на обліку в центрах зайнятості області перебувало 24,9 тис. безробітних.

Так торік чисельність працюючих на підприємствах області скоротилася на майже на 6% порівняно з відповідним періодом 2014 року та становила 225 тис. осіб, а в умовах вимушеної неповної зайнятості перебувало майже 20 тис. працівників, що становить 9% до середньооблікової кількості штатних працівників.

Зміни в економічній ситуації в країні вплинули на суттєве зменшення надходжень вакансій від роботодавців. Так, з початку року, роботодавцями було заявлено на 7 % вакансій менше (36 тис. проти 39 тис.), ніж у 2014 році, що в свою чергу вплинуло на обсяги працевлаштування.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкаському районі служба зайнятості працевлаштувала понад тисячу черкащан.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version