додому Новини На Черкащині збільшать виробництво української форелі

На Черкащині збільшать виробництво української форелі

0

В Україні з’явиться Програма розвитку форелівництва. Її мета – у 5-річний строк збільшити виробництво української форелі до 10 тисяч тонн. За даними Української аквакультурної спілки сьогодні в Україні продукується до 1,5 тис тонн форелі на рік. Про це повідомили у прес-службі Держрибагентства України.

Над розробкою програми у липні 2016 р. розпочне роботу спеціально створена робоча група. Очолить її Віце-президент Української аквакультурної спільноти Олег Божик.

"У 2015 році в Україну було імпортовано 3,6 тис тонн форелі з Норвегії, Данії, Чилі. Природні умови України, а саме наявність джерел з температурою води близько 10°C, яких багато на території Західної України, Черкаської, Чернігівської, Харківської областей дозволяють збільшити виробництво форелі в рази. Крім того, форель має одну з найвищих рибопродуктивностей на одиницю площі в порівнянні з іншими об’єктами вирощування. Наприклад, з 1 га водного плеса ми отримаємо лише 1,5 тонни коропа і 500 тонн форелі", – зазначив Олег Божик.

За його словами, наразі існує багато чинників, що стримують розвиток форелівництва в Україні, зокрема, і законодавство. Мета робочої групи – об’єднати зусилля експертів та держави і спростити умови роботи для вітчизняного форелевого фермера.

"Збільшення обсягів аквакультури, фермерської риби над промисловим виловом – загальносвітовий тренд. Форель має потенціал до того, щоб стати драйвером української аквакультури. Гарним прикладом є сусідня Польща, яка за 25 років розвинула виробництво форелі із 140 тонн на рік до 14 тис. тонн і сьогодні повністю забезпечує свій внутрішній ринок. Зі свого боку Держрибагентство максимально сприятиме усім ініціативам, пов’язаним із розвитком аква- та марикультури в Україні", – повідомив Голова Держрибагентства Ярема Ковалів.

Як повідомляв сайт vikka, до дня рибалки черкащани поділилися секретами своєї професії.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version