додому Новини На Черкащині заборонили ловити раків

На Черкащині заборонили ловити раків

0

З 1 серпня в Україні почала діяти заборона на вилов раків для їхнього збереження та охорони популяції і у зв'язку з початком другого періоду линьки раків. На Черкащині заборона почала діяти з 25 серпня, повідомляє прес-служба Черкасирибоохорони.

У період линьки раки скидають старий панцирний покрив. Поки новий покрив не затвердіє раки можуть стати легкою здобиччю як для хижака, так і для браконьєрів, адже стають малорухливими. Період линьки раків, навіть в одній і тій самій водоймі, може змінюватися в різні роки. Він залежить від погоди, типу водойми, віку рака та інших факторів.

Тому, щоб зберегти запаси цих водних безхребетних, які є "санітарами" води, прийнято наказ, згідно з яким з 25 серпня по 30 вересня 2016 забороняється будь-який вилов раків у водоймах, що розташовані в межах Черкаської області.

Слід пам’ятати, що вилов раків у заборонений період є порушенням законодавства, в результаті чого настає адміністративна відповідальність у вигляді штрафу, розмір якого коливається від 34 до 680 гривень.

Тому відділ іхтіології та регулювання рибальства з великим проханням звертається до громадян не нехтувати забороною, адже відновити запаси раків у водоймах набагато важче, ніж зберегти.

Як повідомляв сайт vikka.ua, Верховну Раду просять заборонити торгівлю алкоголем у черкаських МАФах.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version