додому Новини На Черкащині хочуть відродити козацтво

На Черкащині хочуть відродити козацтво

0

Зміни до проекту Закону України "Про козацтво та козацькі організації" обговорювали з козацьким активом області 11 липня в облдержадміністрації. Про це повідомляє прес-служба установи.

Присутні дійшли згоди, що сучасне козацтво – це громадський рух самоорганізації населення з воєнізованим характером діяльності. Воно обов’язково прирівнюється до державної служби та дає право статусу козацької організації на рівні держави. Проте, на відміну від інших громадських організацій, козацтво формується за територіальним принципом і має всі владні привілеї територіальної громади.

– Ми маємо підготувати та направити до Верховної Ради наші пропозиції стосовно документу, який би регламентував правові відносини, устрій життя та форми самоврядування в козацтві, що дасть можливість створити дійове козацьке військо не тільки в області, а і в державі в цілому, – окреслив завдання голова ОДА Юрій Ткаченко.

Також присутні обговорили питання створення козацького ліцею у Жаботині та розвитку козацтва на території України, а особливо на Черкащині.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version