додому Новини На Черкащині ветерани АТО перекривали трасу Київ-Запоріжжя

На Черкащині ветерани АТО перекривали трасу Київ-Запоріжжя

0

Ветерани АТО, повернувшись із фронту, змушені "вибивати" належні їм земельні ділянки. Відразу в чотирьох районах Черкаської області бійці перекривали траси, пишуть "Подробности".

На трасі Черкаси-Київ на акцію протесту зібралися бійці АТО з усього Канівського району. За лічені хвилини траса заблокована. Минуло ще кілька хвилин і на дорозі утворився затор у сотню метрів. Декотрим водіям це явно не сподобалося.

На вулиці 13 градусів морозу, тому в облозі транспорт довго не тримали. Кожні 15 хвилин пропускали кілька машин.

Причина акції протесту – саботаж місцевою владою видачі учасникам АТО належних їм за законом земельних наділів. У Канівському районі майже п'ять сотень бійців, а ділянки отримали тільки 30.

"Вони виставляють землю на аукціон, кажуть, що землі немає, а на аукціони планують аж бігом, писали губернатору лист, він не відреагував, зараз чекаємо його тут", – повідомив голова Спілки учасників АТО Канівського району Олег Клочок.

Та й ті, хто вибив свої гектари, не радіють. Сергію Чупракову вдалося отримати у районних властей 2 гектари під садове господарство. Тепер не знає, що з ними робити.

"Виділили, бо його ніхто в оренду не хоче брати. То не поле, там піску 50 відсотків, а може і більше. Їм це потрібно з балансу зняти. І бійців із зони АТО задовольнити, мовляв, ми вам дали землю", – сказав Сергій Чупраков, військовослужбовець із зони АТО.

Години через дві після початку акції чиновники все ж з'явилися. Приїхав заступник голови облдержадміністрації. Мітингувальникам пояснив, що впливу на місцеву владу він не має. Так само, як і на Держгеокадастр, який займається розподілом ділянок. Така відповідь атовців не задовольнила.

Мабуть, почув нарешті вимоги бійців і керівник обласного Держгеокадастру. У телефонному режимі чиновники погодили зустріч із атовцями на завтра. Тільки після цього дорога була розблокована.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині працевлаштовано кожного п’ятого атовця.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version