додому Новини На Черкащині створять казкове містечко

На Черкащині створять казкове містечко

0

Вже у квітні в Шполянському міському парку дитячого дозвілля розпочнеться робота зі створення справжнього казкового містечка. Там буде полагоджено фонтан і підведено до нього світломузику, встановлять ряд гіпсових і дерев’яних фігурок казкових і мультиплікаційних героїв, розпочнеться робота зі створення незвичайних клумб, посадять низку дерев і кущів. Про це інформує прес-служба Шполянської міськради.

У Шполі незабаром розпочнуть ремонтувати фонтан. Бетонні конструкції та фонтанне обладнання, які не працюють, будуть замінені. А також до вже існуючої конструкції підключать водопровід і світломузику. Тож уже до 1 червня у Шполі запрацює оновлений водограй.

 

− На жаль, нині в дитячому парку немає відповідних комунікацій водогону. Тому тривалий час працівникам парку доводилося із криниці носити воду до фонтану. Щоб наповнити шполянський водограй потрібно принести аж 32 відра води. Зараз же Сергій Володимирович Кравченко запропонував реконструювати зламану систему, підвести водопровід і навіть встановити світломузику, − повідомила директор Шполянського міського парку дитячого дозвілля Тетяна Каландирець.

Також скотарівський скульптор і майстер із різьби по дереву Петро Ступка зголосився створити для маленьких шполян низку гіпсових і дерев’яних фігур. Тож незабаром до колекції фігурок казкових героїв, що були закуплені для оздоблення резиденції Святого Миколая, додасться ще значна кількість авторських робіт надзвичайно талановитого майстра зі шполянщини.

Міський голова Сергій Кравченко та директор парку дитячого дозвілля Тетяна Каландирець вже погодили із Петром Ступкою ескізи фігурок казкових і мультиплікаційних героїв, які також до 1 червня встановлять у парку дитячого дозвілля.

 

– В парку до початку літа буде створено справжнє казкове містечко, до якого ми вже запросили мультиплікаційних і казкових героїв. Тож всі, хто 1 червня завітає до Шполянського міського парку дитячого дозвілля, зможуть поринути в атмосферу дитинства, − зазначив Сергій Кравченко.

З рештою, як повідомила Тетяна Каландирець, цьогоріч дитячий парк і заквітує по-особливому. Будуть створені оригінальні дизайнерські клумби та посаджено ряд дерев і кущів.

– Квіткові композиції здатні значно змінити наш парк. Тож я маю надію, що строкаті клумби, які будуть радувати погляд буйством фарб і виділяти чарівний аромат, сподобаються шполянам і гостям міста, − зазначила Тетяна Каландирець.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у центрі Черкас планують оновити сквер.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version