додому Новини Черкащина На Черкащині створили першу ОТГ на базі міст обласного значення

На Черкащині створили першу ОТГ на базі міст обласного значення

0

Депутатський корпус Канівської міської ради 29 листопада одноголосно прийняв рішення про створення ОТГ. Цього ж дня до складу виконавчого комітету було "уведено" голову Яблунівської сільської ради.

"Це було найважче об’єднання у ОТГ на Черкащині. Тільки нашим центром було здійснено понад 30 консультативних виїздів, під час яких ми допомагали вирішувати питання щодо створення цієї громади", − констатував директор Черкаського Центру розвитку місцевого самоврядування Сергій Слинько,

Унікальності непростій ситуації додавало те, що, попри бажання людей, дві третини яблунівських депутатів відмовилися голосувати за остаточне рішення про об’єднання. І люди, народною ініціативою, відкликали цих депутатів та і обрали собі нових.

Оновлений депутатський корпус Яблунівської сільської ради проголосував за створення громади спільно з Каневом. На основі їх одноголосного рішення, депутати канівської міської ради сьогодні прийняти рішення про утворення громади спільної об’єднаної громади Канева з Яблуневим.

Ця громада з 2018 року має шанс отримати фінансування із державного бюджету та субвенцію на розвиток інфраструктури в ОТГ.

Як повідомляв сайт vikka.ua, в ОТГ на Черкащині відкрили козину ферму.

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version