додому Новини На Черкащині стартував "Децентралізаційний марафон"

На Черкащині стартував "Децентралізаційний марафон"

0

Всеукраїнська акція "Децентралізаційний марафон" стартувала у Черкаській області, повідомляє прес-служба Черкаської РДА.

Це широкомасштабна акція, яка охопить усі регіони України. Упродовж півроку у громадах відбудеться приблизно 1000 виїзних заходів, які організують регіональні відділення Асоціації, зокрема й Черкаське. Акція проводиться в рамках Проекту "Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні" (ПУЛЬС), яку реалізує АМУ за підтримки USAID.

Заступник голови облдержадміністрації Ярослав Березань, який взяв участь у заході, поінформував присутніх, що в області у статусі об’єднаних територіальних громад працюють три громади: Білозірська, Мокрокалигірська, Єрківська.

Голови об’єднаних територіальних громад Черкащини поділилися своїм досвідом, запевнили присутніх, що живуть за новим бюджетом, який за цей час вдалося значно збільшити.

Виконавчий директор Черкаського регіонального відділення Асоціації міст України Світлана Крамар повідомила, що в рамках Децентралізаційного марафону до кінця року в Черкаській області буде проведено понад 50 зустрічей з сільськими, селищними, міськими головами, депутатами рад різних рівнів, керівниками районних рад та райдержадміністрацій, громадським активом. Регіональні консультанти проведуть роз’яснювальну роботу, нададуть правові, бюджетні, організаційні консультації, а також допомагатимуть у підготовці проектів рішень, протоколів та інших документів, необхідних у процесі створення ОТГ.

"Наше завдання – допомогти громадам прийняти оптимальне для них рішення, а потім допомогти ці рішення довести до логічного завершення – тобто створення ОТГ", – наголосила Світлана Крамар.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаського нардепа підловили на кнопкодавстві.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version