додому Новини Черкащина На Черкащині шукають люблячих господарів для породистої красуні (ФОТО)

На Черкащині шукають люблячих господарів для породистої красуні (ФОТО)

0

На Черкащині шукають господарів для тибетського мастифа, якого колишні господарі хотіли вивезти до лісу. Про це у соцмережі повідомила уманська волонтерка Яніна Тиховська.

Історія цієї красуні справді шокує. Близько тижня тому до волонтерів уманської благодійної організації "Серце друга" надійшла інформація, що місцеві жителі терміново шукають господарів для мастифа, оскільки збираються переїжджати. Вони також запевняли, якщо тварину прилаштувати не вдасться, то просто вивезуть її в поле за 60 кілометрів від Умані.

"Я почала дзвонити і через кілька днів мені відповіли, приїжджайте та забирайте її. Ми домовились, що приїдемо протягом найближчих днів та заберемо дівчинку. Але на другий день нам повідомили, що собаку вже забрали. На питання хто, нормальної відповіді не почула. В цей же день ми дізнались, що в одну із уманських клінік заходила парочка і сказала, що віддають собаку, а якщо ті не заберуть, то вивезуть її в ліс. І я навіть не здивувалась, коли мені знову зателефонував власник і сказав, що собаку повернули і наполегливо "попросив", щоб ми терміново її забрали, інакше вивезуть собаку до лісу",− зазначає волонтерка Яніна Тиховська.

Коли ж волонтери приїхали забирати тварину, то горе-господарі наполегливо попросили, щоб їм обов’язково привезли цуценя від їх "домашньої улюблениці". Змученого, переляканого, вагою у 40 кілограмів, собаку вивели на міцному мотузку "для забою свиней". Дівчинку доправили до клініки, у неї був жахливий заворот нижніх та верхніх повік, через що тварина могла б осліпнути, по всьому тілу була збита у ковтуни шерсть. Наразі красуню прооперували і вона вже починає по-новому знайомитись зі світом.

"Все нюхає, всім цікавиться, навіть ходить на повний зріст, а не навприсядки. А яка ж акуратна, у вольєрі в туалет не ходить і хоче дружити з усіма. Поки не стерилізували, щоб не перенавантажувати організм снодійним", − зазначила волонтерка.

Дівчинці вже шукають нову домівку. Проте не під розведення, власник має розуміти, що мастиф – це пожиттєве дитя. Окрім цього волонтери просять допомогти у зборі коштів, щоб розрахуватися із клінікою, в якій оперували собаку, та для спеціального харчування, щоб організм тварини почав нормально функціонувати.

Номер рахунку: 5169 3305 0878 2361. Детальну інформацію про стан тварини можна дізнатися за номером 073 05 89 727.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Золотоноші вперше зробили процедуру переливання крові собаці, врятувавши йому життя.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version