додому Новини На Черкащині шахраї дурять пенсіонерів обміном гривневих банкнот

На Черкащині шахраї дурять пенсіонерів обміном гривневих банкнот

0

Смілянські правоохоронці повідомляють, що на Черкащині почастішали випадки шахрайства з новими гривневими банкнотами, повідомляє Сміла. Це пов’язане з випуском Національним банком України нових банкнот номіналом 100 та 500 гривень.

Аферисти також цим користуються. Зловмисники під виглядом представників банку, соціальної або іншої служби відвідують помешкання пенсіонерів та переконують їх у тому, що проводиться вилучення старих банкнот, та пропонують провести обмін. Якщо жертва погоджується, вмілими маніпуляціями підсовують громадянам пакет з підробленими грошима, або взагалі дають муляж з папірцями.

Жодної грошової реформи наразі в Україні не проводиться, жодних заходів з вилучення або обміну грошових купюр не здійснюється. Банкноти нового та старого зразка мають вільний обіг по державі і вилучатися та обмінюватися не будуть.

Правоохоронці закликають громадян бути пильними.В разі якщо до помешкання завітали невідомі з подібною пропозицією відразу телефонувати в поліцію за номером 102. Усі дзвінки до поліції безкоштовні, і навіть якщо інформація не підтвердиться, громадяни не будуть нести жодної відповідальності.

Як повідомляв сайт vikka.ua, від імені очільника Черкащини шахраї видурюють гроші з підприємців.

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version