додому Новини На Черкащині розгорівся шкільний скандал (ВІДЕО)

На Черкащині розгорівся шкільний скандал (ВІДЕО)

0

Жителі села Гусакове Звенигородського району Черкащини проситимуть Верховну Раду не закривати школу в селі, інформує gazeta.ua.

 Активісти вже тричі проводили акції протесту.

"До останнього нашу школу закрити чи реорганізувати не хотіли. У нас навчається 30 дітей. Приміщення велике, відремонтоване, тепле. Після закриття дітей змусять їздити до сусіднього села або у райцентр. Шкільного автобусу в нас немає. Люди живуть бідно, постійних заробітків немає. Гроші на харчування дитини в школі давати не зможуть", – розповідає Роман Поліщук, активіст.

"Закриття школи – смерть села. Прикриваються словом реорганізація, але насправді закриють. Говорять, що утримувати школу із 30 дітьми дорого. Крім нашої, ще зникне 5 шкіл району", – говорить Віра Харченко, директор гусаківської школи.

"Дітей доведеться віддати навчатися у місто. Я вчилася у звенигородській школі. Село і місто несумісні. Будуть плювати і тикати. Вчителі уваги не звертатимуть. У селі в нас гарна школа. Ми здаємо кошти на ремонт, є спонсор, який допомагає. Є пластикові вікна, євротуалет", – розповідає Наталія Лисенко, жителька села.

У районній раді говорять, що утримувати сільську школу дорого. Допомоги з державного бюджету не вистачає. Тому змушені реорганізовувати та закривати навчальні заклади.

"Ми категорично проти закриття і реорганізації шкіл. Але коштів на утримання немає. Зокрема, школа у селі Гусакове має 30 учнів. Її забезпечувати дорого. Держава виділяє на кожного учня 9 тисяч гривень, а сільській школі потрібно 29 тисяч. Тому в Гусаковому ми залишили лише 1-4 класи, щоб зекономити. Так само зробили у ще трьох школах району, а одну закрили зовсім", – пояснює Володимир Кучер, голова Звенигородської районної ради.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаські медики та рятувальники провели урок безпеки для школярів.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version