додому Новини На Черкащині провели учнівський військово-патріотичний конкурс (ФОТО)

На Черкащині провели учнівський військово-патріотичний конкурс (ФОТО)

0

Життєвому та бойовому шляху українських героїв була присвячена обласна учнівська конференція "Герої не вмирають", що відбулася 29 вересня на базі КЗ "Черкаський обласний центр роботи з обдарованими дітьми Черкаської обласної ради", повідомляє управління освіти і науки Черкаської ОДА.

Конференція стала підсумком обласного військово-патріотичного конкурсу дослідницьких робіт "Герої не вмирають", який три року тому започаткував і проводить обласний Центр туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді Черкаської обласної ради.

Присутніх привітав начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Валерій Данилевський і зазначив великий потенціал проведення таких конкурсів для виховання молоді.

Принагідно Валерій Вікторович подякував учасникам АТО та волонтерам, які є морально-духовним прикладом для підростаючого покоління.

Учасник АТО, командир розвідувально-диверсійного відділення 131 розвідувального батальйону, сержант Микола Кривенко висловив вдячність учням-пошуковцям за їхній значний вклад у збереження пам’яті про захисників України, волонтерам – за постійну допомогу фронтовикам всім необхідним. А засновниця фонду "Час надії", волонтерка Лариса Когут розповіла про будні волонтерської роботи, продемонструвала світлини місць бойових дій, де побувала з волонтерською місією.

Протягом січня-червня 2016 року в рамках конкурсу в загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладах області пошуковими загонами проводилась робота з дослідження сторінок життя героїв минулих століть і сучасників, імена яких назавжди увійдуть до історії становлення та розвитку незалежної України. На конкурс надійшло 43 дослідницькі роботи учнів навчальних закладів області. Найкращими визнано 8 з них. Переможці конкурсу презентували свої роботи на конференції.

На завершення заходу відбулося нагородження переможців обласного військово-патріотичного конкурсу "Герої не вмирають" та їхніх наставників.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкащанин – у фіналі модельного конкурсу.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version