додому Новини Черкащина На Черкащині прогнозують грози та перепади температури

На Черкащині прогнозують грози та перепади температури

0

Після 12 днів панування на Черкащині антициклонів із сухою та аномально теплою погодою, атмосфера активізувалася. Про це повідомляє начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань.

Атмосферні фронти з північного-заходу принесли на Черкащину дощі та грози. Метеостанції зафіксували від одного до 13 мм дощу. Найбільше випало в Смілі − 13 мм, найменше в Звенигородці та Жашкові − 1 мм.

За прогнозом синоптиків, на початку цього тижня погоду Черкащини формуватимуть атмосферні фронти циклону з півночі, які зумовлять невеликі дощі. В середині тижня, внаслідок прокинення холодного повітря із північних широт, температурний фон знизиться і буде нижче кліматичної норми на 1-3 градуси.

Найхолоднішими очікуються 6 та 7 червня, коли денна температура повітря не перевищуватиме 19-24, а вночі 7-12 градусів. Такі нічні температури повітря та відсутність ефективних дощів пригнічуватимуть ріст та розвиток сільгоспкультур.

Наприкінці тижня ситуація зміниться − у наш регіон надходитиме тепле повітря з півдня, температура підвищиться вдень до 22-27 градусів, вночі 8-13, пройдуть дощі.

На сьогодні показник горимості в лісах області утримується найвищий 5 клас. Окрім Канівського та Смілянського районів, де дощі знизили цей показник до 1 класу.

Як повідомляв сайт vikka.ua, синоптики повідомили, якої погоди слід чекати у червні.

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version