додому Новини На Черкащині планують створення мультифункціональних кооперативів європейського зразка

На Черкащині планують створення мультифункціональних кооперативів європейського зразка

0

У Черкаській області представники ОДА та експерти Представництва Європейського Союзу в Україні планують запустити проект щодо створення й розвитку навчального центру для акумуляції знань та досвіду існування кооперативів у селах, інформує прес-служба ОДА.

Центр розвитку кооперативів на етапі створення буде охоплювати 4 спеціалізовані напрями: кролівництво, бджільництво, заготівельно-збутовий, що передбачає заготівлю та охолодження молока, заготівлю горіхів, гарбузового насіння та лікарських трав, вирощування декоративних та плодово-ягідних рослин.

Він складатиметься з навчального центру, на базі якого можна буде проводити наукову роботу, та мультифункціонального кооперативу (кластерного типу) – передбачає завершений процес від моменту отримання селекційного матеріалу, технологічного, ветеринарного, зоологічного, виробничого супроводу на етапі вирощування та збуту з урахуванням законодавчих вимог безпечності товару, переробки та пакування.

– У новоствореному центрі проводитиметься інформаційно-консультаційна робота, всі охочі зможуть дистанційно отримати підтримку та пояснення за телефонами "гарячої лінії". Головна мета проекту – це популяризація кооперативного руху в Черкаській області, – зазначила переший заступник голови ОДА Наталія Старікова.

Проектом передбачено залучення охочих до створення не менше як 50 кооперативів, у тому числі і багатофункціональних.

На сьогодні вже створено робочу групу з координації реалізації проекту в області.

Довідково:

Цей проект розрахований на 2,5 роки та передбачає фінансування в сумі близько 658 тис. євро або 10,5 млн грн, (при курсі 16,00 грн) у тому числі на 1 рік передбачено фінансування в сумі 285 тис. євро або 4,5 млн грн.

Залучення коштів представництва Європейського союзу в Україні в сумі 527 тис. євро або 8,4 млн грн, що складає 79,97 % від загальної суми проекту.

Залучення коштів місцевих бюджетів близько 131 тис. євро або 2,1 млн грн: у тому числі обласний бюджет складає – 30 % (630 тис. грн); районний, сільський бюджет – 60 % (1260 тис. грн); членів кооперативу – 10 % (210 тис. грн).

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version