додому Новини На Черкащині планують посадити понад 140 га лісу

На Черкащині планують посадити понад 140 га лісу

0

На Звенигородщині понад 140 гектарів лісу запланували посадити цієї весни звенигородські лісівники. Про це повідомили у Черкаському обласноому управлінні лісового та мисливського господарства.

Нові діброви та бори створюватимуть з власноруч підготовленого посівного та посадкового матеріалу. Для потреб лісокультурної кампанії на місцевих розсадниках виростили 928 тисяч сіянців.

Садитимуть ліс на площах минулорічних (96 га) та цьогорічних (15 га) зрубів. Ще 13 гектарів припаде на площі лісорозведення. Йдеться про колишні колгоспні землі – галявини та неудоби, які будуть заліснювати вперше. На 19 гектарах проведуть заходи зі сприяння природному поновленню.

За словами директора Звенигородського лісгоспу Анатолія Проценка, готувалися до лісокультурної кампанії-2016 на підприємстві, як завжди, ретельно і заздалегідь. Для цього завчасно подбали і про ресурси, і про техніку. – Тож з настанням сприятливих погодних умов готові відразу розпочинати посадку лісу, – запевняє керівник лісгоспу. – Адже чим раніше посадимо сіянці у відритий ґрунт, тим кращою буде приживлюваність, а умови для росту – сприятливішими.

Для підвищення якості підготовки ґрунту під лісові культури в цьому році лісівники придбали розпушувач РН-60. А у 2015 році розширили автотранспортний парк двома тракторами МТЗ-82.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаські лісівники сплатили понад 160 млн гривень податків.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version