додому Новини На Черкащині освітян оштрафували на 150 тисяч гривень

На Черкащині освітян оштрафували на 150 тисяч гривень

0

Господарський суд Черкаської області присудив Тальнівському відділу освіти виплатити 150 тисяч штрафу за спожитий газ, пишуть Вісті Черкащини.

"Газовики хочуть, щоб заплатили однією сумою. Де взяти кошти на штраф – не знаю. Маємо 1 мільйон 49 тисяч заборгованості перед ВАТ "Черкасигаз Збут", яка виникла не з нашої вини.

Державна освітня субвенція розподілена таким чином, що погасити заборгованість можна лише до 1 вересня. Кошти за спожитий минулого опалювального сезону газ мінфіном заплановані для розрахунку і в липні, і в серпні. Так було і в попередні роки. Про проблему повідомляли і районне керівництво, і обласне. Але вирішити її можна на рівні міністерств при формуванні бюджету на наступний рік. Минулий рік ми свої пропозиції надали. Втім, нічого не змінилося", – розповідає начальник відділу освіти Тальнівської РДА Лариса Коваль.

Лариса Вікторівна каже, що така ж ситуація у більшості районів області. 10 червня той же суд розглядав справу про несвоєчасну сплату коштів за спожитий газ Шполянським відділом освіти.

Законодавство на боці постачальника. Аргументів споживачів газовики і суд не дослуховуються. Тому освітяни запевняють, що на тендерах будуть ретельніше підбирати постачальників газу і надаватимуть перевагу тим, хто пропише у договорах їхні ризики.

Наразі у Тальнівський відділ освіти надійшло із сусідніх областей декілька пропозицій на постачання блакитного палива.

Як повідомляв сайт vikka.ua, через борги "Черкасиелектротрансу" один тролейбус "піде з молотка".

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version