додому Новини На Черкащині незаконно відчужують майно закладів для дітей

На Черкащині незаконно відчужують майно закладів для дітей

0

У Черкаській області зафіксували випадки незаконного відчуження майна закладів для дітей. Про це інформують у прес-службі обласної прокуратури.

Посадові особи не вживали достатніх заходів щодо збереження мережі закладів та своєчасного погашення заборгованості по орендній платі.

У ході перевірки стану збереження закладів культури в адміністративних межах Чорнобаївської селищної ради, Крутьківської, Васютинської та Іркліївської сільських рад виявлено будинки культури, які досі не передані до комунальної власності як об’єкти соціальної сфери.

Через відсутність належного фінансування заклади культури не ремонтують, тому вони знаходяться у занедбаному стані, оскільки юридичних підстав для витрати бюджетних коштів на їх утримання місцеві ради не мають.

Цього року ухвалою Вищого адміністративного суду України скасовано незаконне рішення Смілянської міської ради про припинення діяльності трьох профільних позашкільних навчально-виховних закладів.

Прокурор Христинівського району виявив факт незаконної передачі об’єкта соціальної сфери у приватну власність. З метою усунення порушень направлено позовну заяву про визнання недійсним рішення органу місцевого самоврядування, скасування свідоцтва про право власності та визнання права власності приміщення дошкільного навчального закладу за Розсішською сільською радою.

Окрім того, за реагуванням Золотоніського міжрайонного прокурора у власність територіальних громад протягом поточного року повернуто майно навчальних закладів на загальну суму понад 2,5 млн грн.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version