додому Новини На Черкащині готуються до початку ЗНО

На Черкащині готуються до початку ЗНО

0

Вже 23 травня стартує зовнішнє незалежне оцінювання з української мови та літератури. Завершиться тестування 16 червня предметом хімія. Додаткова сесія відбудеться 3-12 липня. Про це 17 травня під час прес-конференції повідомила директор Київського РЦОЯО Світлана Сакаєва.

– Головною особливістю ЗНО в 2017 році буде поєднання державної підсумкової атестації для випускників загальноосвітніх навчальних закладів зі вступною кампанією, – говорить пані Світлана. – Для участі в оцінюванні зареєструвалися 7232 особи. Це менше, ніж торік.

Цьому є дві причини: демографічна та дія сертифікатів 2016 року. Серед зареєстрованих учасників українську мову та літературу обрали 99,67 відсотків.

– 99,87 відсотків учасників складатимуть ЗНО українською мовою. Найбільша кількість учасників обрали 4 предмети для складання ЗНО – 3438 учасників, 3 предмети – 3620, 151 учасник складатиме ЗНО з двох предметів, 23 – лише з одного, – говорить Світлана Сакаєва.

Для проведення ЗНО у Черкаській області створено 10 освітніх округів, 40 пунктів проведення ЗНО.

Цього року Черкащина була залучена до апробації нового формату завдань для сертифікаційних робіт з іноземних норм.

– 7 навчальних закладів брали участь в апробації, було залучено 120 учасників з англійської мови, 22 – з французької, 15 – з іспанської. Планується, що до 2018 року у завдання оцінювання буде включено таке завдання, як аудіювання з цих предметів, – розповідає пані Сакаєва.

Також представник РЦОЯО повідомила про моніторинг рівня підготовки учнів після завершення початкової освіти. Його мета – отримання інформації про якість початкової освіти та результати впровадження нових навчальних програм у початковій школі.

Заступник відповідального секретаря приймальної комісії Геннадій Калейніков розповів про нові коефіцієнти, які впроваджено у 2017 році до конкурсного балу.

Конкурсний бал буде множитися на добуток регіонального, галузевого, сільського та першочергового коефіцієнтів, якщо такі будуть.

Наприклад, якщо вступник має певну суму балів за три складені предмети – це конкурсний бал. Якщо ця людина закінчила сільську школу, то бал множитися на коефіцієнт. Якщо ж вступник обрав регіональний виш, то бали знову множити на коефіцієнт. У такий спосіб вступник може набрати до 10 додаткових балів.

– В області працюватимуть 3 пункти перевірки сертифікаційних робіт з української мови та літератури, математики та англійської мови. Перевірку здійснюватимуть 240 фахівців, – повідомив начальник управління освіти і науки ОДА Валерій Данилевський.

Він також наголосив, що не слід звертати увагу на оголошення, у яких пропонують придбати відповіді до ЗНО. Це неможливо, каже Даниленко і просить бути обачними.

Як повідомляв сайт vikka.ua, старшокласникам Черкащини вручили відзнаки "Відмінник захисту Вітчизни".

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version