додому Новини Молодим черкаським лікарям подарували квартири

Молодим черкаським лікарям подарували квартири

0

Багатоквартирний будинок відкрили для молодих медиків Маньківської районної лікарні,інформує УНН.

У будинку є чотири двокімнатні квартири та одна – однокімнатна. Трьом лікарям, один з яких уродженець з Луганської області, вже вручили ключі від їхніх житлових приміщень, а от дві ще чекають своїх господарів.

"Наші лікарі обслуговують в Маньківському районі більш ніж 20 тисяч населення. Ми маємо 22 ФАПи, 3 амбулаторії та центральну районну лікарню. У нас працюють 69 лікарів, з них 29 – пенсійного віку. Тому виникла необхідність залучати до роботи молодих спеціалістів. І ось ми протягом останніх чотирьох років здаємо другий багатоквартирний будинок для молодих спеціалістів", – пояснив головний лікар Маньківської райлікарні Юрій Кулик.

Це приміщення побудоване ще у 1967 році. У ньому був протитуберкульозний диспансер. Через 10 років його існування не мало необхідності. Будинок відремонтували і використовували, як інфекційне відділення Центральної районної лікарні. Потім тут було дитяче відділення, а потім ще й гуртожиток для молодих спеціалістів. Але 10 років цю будівлю ніхто не використовував і лише у 2011 році було розпочато її реконструкцію. Спочатку з районного бюджету виділили 228 тисяч гривень для ремонту даху, фундаменту, стін та вікон. Потім для реалізації інвестиційного проекту долучилися всі: і сільська, і районна , і обласна влада, і місцеві підприємства, і Державний фонд регіонального розвитку. Зокрема останній виділив 617 тис. грн для продовження реконструкції гуртожитку під багатоквартирне помешкання.

Після презентації проекту головний лікар та очільник Черкащини урочисто перерізали стрічку та вручили лікарям сертифікати й ключі від квартир.

За словами Юрія Ткаченка, не в кожному районі і не кожна лікарня так турбується про своїх медпрацівників. І дуже важливо залучати молоді кадри медичних спеціалістів у райони та села, створюючи для них комфортні умови проживання та праці.

Як повідомляв сайт vikka.ua, благодійники передали черкащанам ліки, термін придатності яких добігає кінця.

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version