додому Новини Черкаси «Моліться українською мовою»: чим завершилося протистояння вірян у Черкасах (ВІДЕО)

«Моліться українською мовою»: чим завершилося протистояння вірян у Черкасах (ВІДЕО)

0

У Черкасах Свято-Михайлівський кафедральний собор, який розташований у Соборному парку, став місцем протистояння вірян. Повідомляє власний кореспондент ВІККА.

Зранку прихильники московського патріархату витіснили військових капеланів ПЦУ із храму, після чого забарикадувалися. На територію впускали лише тих, кого знали особисто.

YouTube video player

Згодом прихильники Православної церкви зібралися з більшими силами. Підійшли як цивільні, так і військові. Люди у формі утворили основну рушійну силу мітингу. Під час сутички був застосований сльозоточивий газ.

Врешті адепти промосковської церкви мусили відступити. Міський голова урочисто оголосив, що Свято-Михайлівський кафедральний собор переходить до відомства Православної Церкви України.

свято михайлівський собор

Разом черкасці помолилися за Україну та її захисників. Літургію очолив Владика Іоан, Митрополит Черкаський та Чигиринський ПЦУ.

ВЛАДИКА ІОАН, МИТРОПОЛИТ ЧЕРКАСЬКИЙ ТА ЧИГИРИНСЬКИЙ ПЦУ

«Це воля громади нашої, черкаської, щоб у цьому храмі лунали українські молитви, за наше українське воїнство, за нашу українську державу. А не за воїнів, отєчество та іншу російську єрєсь».

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version