додому Новини Містяни запросили депутатів і мера покататися на велосипедах (ФОТО)

Містяни запросили депутатів і мера покататися на велосипедах (ФОТО)

0

Черкасці перед стартом патріотичного велопробігу "Єднаймося заради миру" запропонували організаторам наступного разу взяти із собою всіх депутатів міської ради та мера міста.

Півтори години тому святкування 728 річниці з нагоди дня заснування міста розпочали з велопробігу. У акції взяли участь як пересічні черкасці, так і представники влади.

– Спільно з громадськими організаціями ми вирішили таким чином розпочати святкування 728-річчя Черкас. О 9 годині учасники стартують з площі 700-річчя і рухаються до санаторію "Україна". Звідти за бажанням повернуться на Соборну участь і можуть взяти участь у марші спортсменів, який розпочнеться об 11 годині, – повідомив начальник відділу спорту управління сім'ї молоді та спорту Олександр Гаврилов.

За словами посадовця, у організації цього заходу активну участь взяв черкаський велопатруль. На площі зібралося понад сто учасників. Ще близько півсотні пообіцяли приєднатися на площі біля "Дружби народів".

Черкащанка Аня вже не вперше бере участь у велопробігу.

– Минулого разу ми були з дочкою. Зараз вона навчається в іншому місті, тому сьогодні я сама. Вже о 7 встигла з’їздити на роботу у південно-західний район, а звідти відразу приїхала на акцію, – розповідає жінка.

23-річний хлопець після операції теж вирішив стати учасником акції "Єднаймося заради миру". Євген жалкує, що не зміг взяти участь у попередній акції під час святкування Дня Незалежності. Він затятий велосипедист. Раніше катався на БМХ, але отримав травму. Говорить, що легко подолає таку відстань.

Вперше у велопробігу бере участь і молода родина Бойчуків. 4-річну Алісу поки не посадили на окремий транспорт.

– Любов до велоспорту нам привив тато.Тепер і на роботу, і на прогулянку можемо виходити сім’єю, – говорить Аня Бойчук.

У заході взяли участь керівники кількох департаментів та народний депутат України.

– Я дуже люблю кататись на велосипеді. Спорт – це зараз найголовніша запорука миру. Я радий, що в Черкасах проводять багато спортивних змагань. Нам в місті потрібно зробити велодоріжку, як у європейських країнах. Це основний мотив. А по-друге, це моє рідне місто. Тут я народився, отримав освіту, першу роботу, а тому на такі заходи я завжди за можливості повертаюся до Черкас", – говорить народний депутат Віталій Іляшенко.

 

Усім учасникам безкоштовно роздавали прапорці України та Черкас. Колону учасників акції очолили представники влади. Велосипедистів супроводжувала автівка патрульної служби та швидкої. 

Джерело: vikka.ua

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version