додому Новини Містян закликають уникати стихійної торгівлі через загрозу африканської чуми

Містян закликають уникати стихійної торгівлі через загрозу африканської чуми

0

Африканську чуму, яка вражає свиней, вже зафіксували у Київській області. Тому Черкащина має вжити термінових заходів щодо профілактики зараження продукції свинарства в області.

Про це заявив державний інспектор ветеринарної медицини у м. Черкаси Василь Крук під час засідання постійної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Черкаській міській ради.

Він обурився, що представники ринків не прийшли на розгляд цього питання. Серед присутніх було лише кілька лікарів ринків та представники деяких підприємств.

За словами Крука, засобів боротьби із цим захворюванням ще не розробили. Свині знищуються в радіусі 10 км від джерела запалення.

Держінспектор розповів, що в Черкасах був випадок підозри захворювання на африканську чуму. Проте він не підтвердився. Якщо випадок захворювання на африканську чуму все ж зафіксують, то буде накладено карантин на продаж свинини. Василь Крук запевнив, що людина не вражається вірусом африканської чуми. Захворювання спочатку зафіксували у Білорусії, Латвії, Росії. Потім африканська чума "з'явилася" у Донецькій, Чернігівській та Сумських областях. А тепер його зафіксували у Київській, тому ситуація серйозна і на Черкащині.

Він порадив уникати стихійної торгівлі та дотримуватися санітарних норм на підприємствах з виробництва свинини тощо.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version