додому Новини Черкащина Місце сили і єднання: на Черкащині провели літній фестиваль “Крутий Заміс” (ВІДЕО)

Місце сили і єднання: на Черкащині провели літній фестиваль “Крутий Заміс” (ВІДЕО)

0

Бадьоро і з драйвом відшумів літній «Крутий заміс» у Холодному яру. Фестиваль, який провели уже всьоме, тривав два дні. Інформує власний кореспондент ВІККА

Одна сцена поєднала рок-гурти, виконавців етномузики і військові музичні колективи. Так, до Мельників приїхав оркестр 93 механізованої бригади «ХОЛОДНИЙ ЯР». Теперішній склад сформувався з початком повномасштабного вторгнення, розповідає керівник Олександр Корольов. Поза виступами, учасники несуть службу в добових нарядах, виходять на бойові завдання.  

ОЛЕКСАНДР КОРОЛЬОВ, НАЧАЛЬНИК ОРКЕСТРУ, ВІЙСЬКОВИЙ ДИРИГЕНТ 93 ОМБр «ХОЛОДНИЙ ЯР»   

Професійні музиканти, деякі приїхали з-за кордону, деякі викладачі консерваторій і просто професійні музиканти, які сприяють підтримці морально-психологічного стану військових і цивільного населення.  

Фестиваль традиційно збирає артистів та ремісників. Сергій Хоменко свої вироби продає тут не перший рік. Каже, столярство – їхня родинна справа, що передається поколіннями.  

Також на заході провели своєрідну толоку. Три команди змагалися у вмінні мазати стіни. Спочатку замішували солому з глиною, потім мазали стіни. Журі брало до уваги швидкість і якість роботи.  

YouTube video player

Локація, що має назву «Крутий заміс», спочатку була заснована як творчий простір для відродженння автентичних ремесел: гончарства, ліпки, плетіння з лози. Нині це місце особистої сили і єднання для українців, пояснює голова ради розвитку громад фонду МХП-Громаді Тетяна Волочай.  

ТЕТЯНА ВОЛОЧАЙ, ГОЛОВА РАДИ РОЗВИТКУ ГРОМАД БФ «МХП – ГРОМАДІ»: 

Це став простір для відновлення під час війни. Для дітей, для сиріт. Для родин загиблих. Для військових, ветеранів, які повертаються, влаштовують численні майстер-класи, походи в ліс, духовні практики.  

крутий замісОлеся ОМЕЛЬЧЕНКО, Іван ДУДА, ТЕЛЕКАНАЛ ВІККА

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version