додому Новини Міносвіти планує оновити склад викладачів англійської мови на Черкащині

Міносвіти планує оновити склад викладачів англійської мови на Черкащині

0

Для забезпечення якісного процесу викладання англійської мови необхідне оновлення особистого складу вчителів та викладачів англійської мови. Про це йдеться у плані заходів щодо підсилення вивчення англійської мови на період до 2020 року, що за повідомленням прес-служби МОН, був ухвалений за засідання уряду 10 березня. Про це повідомили у департаменті освіти та гуманітарної політики Черкаської міськради.

Зокрема, у плані заходів щодо підсилення вивчення англійської мови зазначається, що інтеграція вітчизняної освіти до європейського та світового освітнього простору потребує володіння іноземними мовами на якісно новому рівні.

У Міносвіти зазначають, що затверджений план заходів складений з урахуванням вимог сучасного глобалізованого, інформаційно-технологічного суспільства та зорієнтований на модернізацію системи підготовки педагогічних працівників, удосконалення системи післядипломної освіти вчителя, запровадження міжнародних стандартів оцінювання для учнів, студентів, вчителів і викладачів.

Також у МОН підкреслюють, що існує нагальна потреба оновлення системи методичної підготовки майбутнього вчителя, що передбачає насамперед розроблення нових стандартів для всіх рівнів вищої освіти.

На сьогодні в Україні обов’язкове проходження курсів підвищення кваліфікації для вчителів проводиться один раз на 5 років. В той час як світова практика розвинутих країн рекомендує 2-3 рази в рік.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на початку квітня черкаські школярі підуть на канікули.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version