додому Новини Міліція "зацікавилась" черкаськими свободівцями (документ)

Міліція "зацікавилась" черкаськими свободівцями (документ)

0

Голова обласної організації ВО "Свобода" Андрій Куча отримав листа від обласного управління міліції. В ньому правоохоронці просять надати списки черкаських партійців-свободівців, а також інформацію щодо них.

Зокрема, в міліції хочуть знати, де живуть члени черкаського осередку "Свободи", номери їхніх телефонів, місце робити, рід занять і наявність транспортних засобів.

Також правоохоронці цікавляться, чи сплачують оренду за приміщення свободівці і просять на це документальне підтвердження.

Голова обласної організації Андрій Куча заявив, що персональної інформації про партійців здавати не збирається. Він переконаний: МВС займається "не тим".

"Я – людина законослухняна і не збираю персональних даних. А якщо вони в мене випадково і були, то зникли випадково, якраз перед приходом такого ж чолов'яги ще в часи Януковича. І більше я їх не поновлював. Знову МВС займається не тим, чим треба. Якщо вам треба керівники, то йдіть в управління юстиції. Керівники в нас публічні люди", – сказав Куча.

Лист стосується подій 31 серпня. Нагадаємо, того дня Верховна Рада ухвалила поправки до Конституції України у першому читанні. За це проголосували 265 депутатів. У той день під Радою зібралися противники ухвалення закону. Здебільшого це були свободівці. Після ухвалення закону відбулися сутички між мітингувальниками та правоохоронцями. З натовпу невідомий кинув у міліціонерів гранату, внаслідок чого троє з них затримали. Від вибуху постраждало і 13 черкаських працівників міліції.

За метання гранати було затримано екс-бійця батальйону "Січ" Ігоря Гуменюка, а також іще кількох фронтовиків.

Юрія Сиротюка у справі про заворушення під Верховною Радою 31 серпня заарештували на 60 днів. Останні сесії міськради до виборів відбувались із вивішуванням плакату із вимогою звільнити Сиротюка.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version