додому Новини Мер міста на Черкащині прислав депутату повістку до військкомату (ФОТО)

Мер міста на Черкащині прислав депутату повістку до військкомату (ФОТО)

0

Мер міста Монастирище Олександр Тищенко узяв на себе функції військового комісара. Він надіслав депутату місцевої ради від "Укропу" Руслану Плетінці "повістку №79", у якій викликає його до районного військкомату. Про це повідомив у Facebook голова обласної організації "Укропу", депутат Черкаської міськради Руслан Зоря.

У повістці від міського голови зокрема йдеться: "У разі неприбуття до районного (міського) військового комісаріату без поважних причин Вас буде притягнуто до відповідальності згідно із чинним законодавством".

"Ось намагаюся допетрати зміст так званої "повістки №79", яку надіслав Монастирищенський міський голова пан Тищенко "непокірному" депутату-укропівцю Руслану Плетінці. Чи то я такий зовсім далекий від юриспруденції, чи то містечковий очільник забагато повноважень на себе взяв?" – дивується Руслан Зоря.

Черкаський юрист Андрій Семиз зазначає: основним нормативно-правовим актом, що визначає порядок призову та проходження військової служби є Закон України "Про військовий обов'язок і військову службу". Згідно зі ст. 10 цього закону, "громадяни України, які приписані до призовних дільниць або перебувають у запасі Збройних Сил України чи проходять службу у військовому резерві, зобов'язані: прибувати за викликом районного (міського) військового комісаріату для оформлення військово-облікових документів, приписки, проходження медичного огляду, направлення на підготовку з метою здобуття або вдосконалення військово-облікової спеціальності, призову на військову службу або на збори військовозобов'язаних".

Разом з тим, нещодавно з'явилася постанова Кабінету Міністрів України №921 (від 7 грудня 2016 року) "Про затвердження Порядку організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов'язаних", згідно з якою органи місцевого самоврядування уповноважені здійснювати військовий облік.

Як повідомляв сайт vikka.ua, жителі черкаської Митниці просять міську владу вберегти свій мікрорайон від забудови.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version