додому Новини Маленькому черкащанину з тяжкою недугою необхідна допомога (ФОТО)

Маленькому черкащанину з тяжкою недугою необхідна допомога (ФОТО)

0

Дворічний Максим Реп'яшник з Умані має діагноз ДЦП, подвійну геміплагію. Це одна з найбільш важких форм. Дитина потребує реабілітації хоча б чотири рази на рік. Батьки просять допомоги на порятунок єдиної дитини, пише "Вечірня Умань".

"Вагітність у невістки проходила нормально. Але на 36-му тижні в Ані піднявся тиск, а через чотири доби почалися перейми. Відбулися стрімкі пологи. Дитинка народилася з нормальною вагою. Однак на третю добу в Максимки появилася жовтизна. Лікарі сказали, що це жовтяниця. Посвітили його спеціальною лампою і виписали додому, – розповідає бабуся хлопчика Лариса Реп'яшник.

На сьомий день малюка госпіталізували в районну лікарню. В той же день в дитини почалися судоми. Лікарі направили в Черкаси. Там обстеження показало, що в малого ядерна жовтяниця. Це важке пошкодження центральної нервової системи через надмірне підвищення рівня білірубіну в крові.

"Максимко був в реанімації впродовж місяця. Ще стільки ж у звичайній палаті. Після виписки знову довелося їздити по лікарнях. У Максимки був відсутній смоктальний і ковтальний рефлекс. В Охматдиті обстежили його головний мозок і суглоби. Призначили лікування. Хлопчик досі не тримає голову. Не сидить і не піднімається, – говорить бабуся. – За весь період Аня з Максимкою чотири рази були в клініці Козявкіна. Тепер треба їхати 6 березня. Курс там коштує близько 12 тисяч гривень, без проживання і харчування. Для нас це великі гроші. Бо ми вичерпали вже всі свої ресурси, тому змушені просимо допомоги в людей", – розповідає Лариса Реп'яшник.

Батьки Максима дізналися про одну з клінік Китаю, де лікують дітей з таким діагнозом. Відправили документи і чекають на відповідь. Тримісячний курс лікування там коштує понад 10 тисяч доларів США.

Реквізити для допомоги:

карта Приватбанку – 4149 4378 6591 0960 (мати Реп'яшник Анна Олександрівна).

Контакти бабусі Лариси Реп'яшник – 093 456 64 34 або 067 478 76 88.

Як повідомляв сайт vikka.ua, багатодітна черкащанка просить допомоги на лікування доньки.

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version