додому Новини Кримінал Луганчанина звинувачують у передачі ворогу інформації про розташування стратегічних об’єктів на Черкащині

Луганчанина звинувачують у передачі ворогу інформації про розташування стратегічних об’єктів на Черкащині

0

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт проти жителя Луганської області, якого звинувачують у державній зраді під час воєнного стану. Про це повідомляє пресслужба Черкаської обласної прокуратури.

Згідно з даними слідства, 45-річний чоловік у зимку 2024 року виконував завдання представника розвідувального органу рф. Його місією було передавати інформацію, яка могла б завдати шкоди суверенітету, територіальній цілісності та обороноздатності України.

За грошову винагороду він передав дані про розташування об’єктів Збройних Сил України, оборонно-промислового комплексу та об’єктів критичної інфраструктури в Черкаській області.

У квітні 2022 року цей чоловік виїхав з Луганської області через загрозу для свого життя та здоров’я через російське вторгнення. Прибувши до міста Сміла Черкаської області, він зареєструвався в органах соціального захисту та отримував допомогу як внутрішньо переміщена особа. Йому також було надано безкоштовне житло.

Агента російської розвідки було затримано у лютому 2024 року під час виконання чергового завдання ворога. Весь час розслідування він утримувався під вартою.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version