додому Новини Черкащина Ліси Черкащини рятують від пожеж мінералізованими смугами

Ліси Черкащини рятують від пожеж мінералізованими смугами

0

Боротьба з лісовими пожежами вимагає великих фінансових ресурсів та великого колективу. Щоб знизити ризик виникнення загорань, працівники лісової галузі розробляють комплекси профілактичних заходів. Частина з них спрямована на недопущення загорань у лісових масивах, решта – на боротьбу з вогнем і його нерозповсюдженням на великі території. Про це повідомляє прес-служба Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Працівники обласного лісництва використовують один із найефективніших методів боротьби з вогняною стихією – мінералізовані смуги. Це штучно створений протипожежний бар’єр, шляхом очищення певної ділянки території, що межує з лісовим масивом, від горючих матеріалів.

З початку 2017 року держлісгоспами, що підпорядковуються Черкаському обласному управлінню лісового та мисливського господарства, створено 2000 км мінералізованих смуг та здійснено догляд за майже 6000 км існуючих мінералізованих смуг.

Такі заходи дозволяють працівникам лісової галузі не допустити поширення вогняної стихії на великі території лісових масивів, а подекуди й вберегти ліс від масштабних вигорань.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині спостерігається пожежна небезпека.

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version