додому Новини Лікарням Черкас з травня не постачають ліки (додано ВІДЕО)

Лікарням Черкас з травня не постачають ліки (додано ВІДЕО)

0

Товариство "Альба Україна", яке виграло тендер із постачання медикаментів, із травня припинило забезпечувати препаратами лікувальні установи міста. Повторне проведення торгів запланували на 18 серпня. До цього часу лікарям просять надати можливість самостійно купувати ліки на суму, що не перевищує 100 тисяч. Про це повідомила на прес-конференції депутат Черкаської облради Любов Майборода.

– У минулому році ми уклали угоду з "Альба України" на три роки. Щорічно близько семи мільйонів гривень товариство мало витрачати на медикаменти. За три роки, коли офіційна інфляція становить 17 %, хто буде цієї угоди дотримуватися. Коли навіть у цьому році ціни на медикаменти зросли на 60  %, – заявила Любов Володимирівна.

В умовах невиконання тендеру Майбороді поскаржилися пацієнти, керівники медичних установ та громадських організацій. Тому депутат звернулася до обласної прокуратури з проханням розібратися у цій ситуації. Вона вимагає з’ясувати правомірність діяльності черкаського тендерного комітету та проведених ними тендерів. Майборода просить прокуратуру надати правову оцінку фактові відсутності протягом 4-ох місяців в поліклініках міста медикаментів для інвалідів 1 та 2 груп. 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version