додому Новини Лайфхаки для мандрівників: як вигідно їздити до Європи (ІНФОГРАФІКА)

Лайфхаки для мандрівників: як вигідно їздити до Європи (ІНФОГРАФІКА)

0

Вже майже два роки українцям відкрита можливість безвізових подорожей Європою. Багато з них саме в цей час вперше вирушили за кордон. А для кожного мандрівника-початківця така подорож, ймовірно, була дуже хвилюючою. Точно, що поряд з відчуттям швидкої зустрічі з незвіданим і новими враженнями, кожен мав і певні переживання: чи вдасться нормально зорієнтуватись у чужій країні, чи вдало пройде подорож. Однак, мандрівники зі стажем стверджують: існує кілька лайфхаків, які допоможуть зробити подорож легкою і безпроблемною.

Самостійно організовуйте свою поїздку

Мандрівники в один голос називають це правило першим і золотим. Не варто лінуватись у пошуку інформації, яка допоможе у вашому і спростить його. Транспорт, проживання, харчування, історичні пам’ятки, графік роботи музеїв. Читайте відгуки інших мандрівників та користйтесь інформацією офіційних ресурсів. Чужий досвід у цьому питанні – найкращий помічник.

Прикордонний контроль

Позбудьтесь мандражу, який обов’язково візьме вас в очікуванні першої перевірки документів на кордоні. Так, навіть якщо у вас ідеальні документи, такий страх буде присутній. Крім того, існує стереотип "чистого паспорта", який укорінився в думках українців ще в той час, коли для європейських подорожей нам потрібно було отримувати візу. Насправді ж вам просто необхідно мати з собою закордонний паспорт, квитки в зворотній бік, підтвердження броні в готелі та мінімальну кількість грошових коштів, які потрібні для перебування в тій країні, куди ви прямуєте. Якщо все це буде у вас під час перевірки прикордонників, – немає причин для хвилювання.

Мовний бар’єр

Навіть мінімальне розуміння місцевих жителів країни, до якої ви подорожуєте, дасть вам масу переваг. Однак, якщо ви не знаєте мови, не варто зневірятись і відмовлятись від поїздки. Адже в будь-якій країні в місцях масового скупчення людей є ті, хто зможе вам допомогти. Головне – не соромитись запитувати чи просити допомоги. Найкраще за таким звертатись не до звичайних людей, а до працівників аеропортів чи вокзалів, поліцейських.

Міняйте валюту в Україні

Навіть при тому, що в кожній країні діє своє банківська система, є дещо, що їх поєднує: невигідний курс обмінників на вокзалах та в аеропортах. Таким чином, при обміні ви втрачаєте певну суму. Але ж якщо ви не поміняєте гроші одразу по прибуттю, то й рушати далі не вийде. Отже, вихід один – мати певну кількість готівкової валюти країни, в яку ви рушаєте, вже при перетині кордону. Ну, і не забувайте про картку, яка може вирішити багато питань з оплатою. Хоча з картки знімати готівку в аеропорту теж не варто, адже комісія там може бути досить високою. Тому перед подорожжю не зайвим буде дізнатись, які банкомати та термінали у країні, куди ви вирушаєте, мають найменшу комісію.

Матеріал підготовлено в межах проекту "Точне відображення Угоди про асоціацію Україна – ЄС в українських медіа", що втілюється польським Фондом міжнародної солідарності у співпраці з українськими громадськими організаціями "Інтерньюз – Україна" та "Товариство Лева". Проект реалізується за кошти Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), а також за кошти Програми "Підтримка демократії", що у свою чергу фінансується з Програми польського співробітництва задля розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща.

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version