додому Новини Кримінал Кинув гранату на подвір’я матері військовослужбовця: жителю Черкаського району повідомлено про підозру

Кинув гранату на подвір’я матері військовослужбовця: жителю Черкаського району повідомлено про підозру

1

На Черкащині затримали чоловіка, який кинув гранату на подвір’я односельців. Про це повідомляє пресслужба Черкаської обласної прокуратури та ГУНП України в Черкаській області.

Затримали та повідомили про підозру місцевому жителю одного із сіл Черкаського району за грубе порушення громадського порядку із застосуванням вибухового пристрою (ч. 4 ст. 296 КК України).

За даними слідства, чоловік приїхав до будинку матері військовослужбовця з метою пошкодження майна. Діючи умисно, з хуліганських мотивів, він кинув гранату на прибудинкову територію, що призвело до вибуху. Внаслідок вибуху ніхто не постраждав. З місця слідчо-оперативна група вилучила залишки вибухового пристрою.

Оперативники карного розшуку встановили, що до вчинення хуліганських дій причетний 38-річний місцевий житель. Зловмисника затримали у порядку ст. 208 КПК України. Суд задовольнив клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на 60 діб.

Під час обшуку його будинку та автомобіля поліція виявила ще три предмети, схожі на гранати. За цим фактом розпочато розслідування за ч. 1 ст. 263 КК України.

Санкція ч. 4 ст. 296 КК України передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

1 коментар

  1. Це має якесь додаткове значення, що саме матері військовослужбовця? А якщо б простої жінки? То це вже пом’якшуючі обставини? До чого це уточнення?

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version