додому Новини Кульова блискавка зруйнувала житловий будинок черкащанки (ФОТО)

Кульова блискавка зруйнувала житловий будинок черкащанки (ФОТО)

0

У Чорнобаї 12 травня до місцевих рятувальників надійшло повідомлення про руйнування житлового будинку на вулиці Крупської, які споруді завдала кульова блискавка. До місця події одразу виїхали співробітники ДСНС, карета швидкої допомоги, аварійні бригади газової служби а також та аварійно-оперативна бригада РЕМ.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив речник Управління Державної служби України з НС у Черкаській області Костянтин Проценко.

Зі слів потерпілої 50-річної господарки будинку, вона перебувала на кухні коли раптово почула за стіною схоже на електричне тріскотіння та незрозуміле шипіння. Жінка вирушила на звук аби з’ясувати що сталося, і саме цієї миті в прихожій стався потужний вибух, після якого жінка впала на підлогу та на кілька секунд втратила свідомість.

Внаслідок вибуху кульової блискавки значних пошкоджень зазнав дах будинку а також його перекриття були зруйновані вікна. Згоріли не лише усі електричні побутові прилади, а й розплавилася уся електрична проводка в будинку.

Електромагнітний імпульс під час вибуху кульової блискавки також вивів з ладу деякі електричні прилади в сусідніх будівлях.

На щастя, вибух не спричинив загорання.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині зливою змило автошлях.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version