додому Новини Краєзнавчий музей у Черкасах відкриває виставку "Від Миколая до Водохреща"

Краєзнавчий музей у Черкасах відкриває виставку "Від Миколая до Водохреща"

0

В Черкаському обласному краєзнавчому музеї традиційно проводяться заходи з нагоди різдвяно-новорічних свят "Від Миколая до Водохреща". Гостей чекають нові виставки, майстер-класи, цікаві екскурсії та подорожі.

19 грудня, в день Святого Миколая, о 15.00 відкриється виставка "Різдвяна подорож від Валентини Мірошник".

Лялькою-мотанкою захопилася 2013 року, коли разом з учнями відвідала персональну виставку львівської художниці Оксани Малик-Смереки, яка діяла у Черкаському обласному краєзнавчому музеї. На виставці були представлені унікальні ляльки-мотанки, виконані різними техніками.

Ляльки Валентина Мирошник привертають увагу, перш за все, цілісністю художнього образу. Традиційні конструкції ляльок доповнені особливістю декорування вбрання – вишивкою, яка нагадує розпис. Такий своєрідний "розпис нитками" здійснено технікою стібкового шва. А знаки-символи є оберегами, що мають тисячолітню історію.

Майстриня брала участь у багатьох виставках на Черкащині та в Україні.

Валентина Миколаївна стверджує, що кожна лялька має свою історію, образ та ім’я. А коли її запитують про своєрідний вигляд ляльки (начебто не народний), то вона завжди відповідає: "Це моє бачення, це моя думка, я так відчуваю". Але всі вони створені за чіткими правилами виготовлення народної ляльки, бо традиція то велика споконвічна сила.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаський скульптор створює емоційні малюнки про військових.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version