додому Новини Колишній "донбасівець" хоче об'єднати черкаських атовців та волонтерів

Колишній "донбасівець" хоче об'єднати черкаських атовців та волонтерів

0

До Черкас приїхав учасник бойових дій в Іловайську, керівник об’єднання ветеранів-учасників АТО "Армія гідності" Тарас Костанчук. Каже, його організація випрацювала ефективний механізм взаємодопомоги та підтримки ветеранів АТО та волонтерів, і такий рецепт успіху він пропонує черкащанам.

Як розповідає Тарас Костанчук, у 2014 році він командував штормовими групами батальйону "Донбас". Був важко поранений в Іловайську. Після кількатижневого оточення йому вдалося вирватися на мирну землю. Вже після госпіталю чоловік з побратимами почав неофіційно шукати обмінний фонд та визволяти наших хлопців з полону.

"Була тотальна розгубленість на той час, держава абсолютно не допомагала, тож ми об’єдналися в одну організацію. Почали хлопцям шукати роботу, місця реабілітації та лікування. Почали стукатися у двері різних організацій та міністерств, щоб отримати довідки учасника бойових дій. Ми добилися, щоб всі наші хлопці отримали статус і налагодили систему, як це спрощено робити, щоб чиновники голову не морочили", – розповідає керівник об’єднання.

Наразі учасники його проекту "Армія гідності", що об’єднав ветеранів АТО та волонтерів, допомагають хлопцям як на передовій (постачають житлові та санітарні модулі, тепловізори, буржуйки), так і на мирній землі. Згодом почали боротися і з внутрішнім ворогом, реагуючи на скарги та звернення українців. Так, зокрема, учасники його організації домоглися звільнення нечистого на руку працівника вінницької поліції.

"Черкащина уже дванадцята область, куди ми приїжджаємо, і в кожному регіоні набереться до півтисячі хлопців, які скажуть: "Якщо треба вийти на реальну акцію, ми готові", – переконує Тарас Костанчук.

Як повідомляв сайт vikka.ua, гурт із Черкащини вирушив агітпотягом у зону АТО.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version