додому Новини Колектив ЧНУ поскаржився Президенту на Квіта через призначення Черевка

Колектив ЧНУ поскаржився Президенту на Квіта через призначення Черевка

0

Колектив Черкаського національного університету імені Б. Хмельницького звернувся до Президента України щодо призначення в. о. ректора колишнього голови Черкаської ОДА Олександра Черевка. Про лист-звернення до Порошенка пише видання "ГолосUA".

Як зазначають у листі освітяни, на початку літа Черевка призначили "всупереч думці колективу та за особистого сприяння міністра освіти і науки України Сергія Квіта".

"У справі силового нав'язування керівників вишів міністр Квіт – гідний продовжувач справи Табачника", – йдеться у листі до Президента.

Крім того, зазначають члени трудового колективу ЧНУ, це рішення прямо суперечить Закону "Про вищу освіту". Згідно з ним, керувати вишем до обрання нового ректора повинна посадова особа, визначена статутом навчального закладу.

"Призначення О. В. Черевко, який не має трудових відносин з університетом, є порушенням законодавчих норм нашої держави. Крім того, А. В. Черевко має незначний досвід викладацької роботи і взагалі не має досвіду роботи на адміністративних посадах вишів, таких як завідувач кафедри, декан факультету, проректор. Викликає багато запитань і його стрімкий науковий злет (кандидатська дисертація захищена в 2004 р., а докторська в 2007 р., під час перебування на посту голови Черкаської ОДА, – йдеться в листі до Петра Порошенка.

Співробітники ЧНУ також зазначають, що в 2005-2007 рр. Черевко домігся зняття з посади тодішнього ректора і поставив свого протеже всупереч протестам колективу та студентським пікетів. Це призначення, кажуть у виші, призвело до повного руйнування життя університету і безлічі порушень в господарській діяльності.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version