додому Новини Керівництво Черкас та чиновники таки отримуватимуть премії, однак не ті, на які...

Керівництво Черкас та чиновники таки отримуватимуть премії, однак не ті, на які розраховували

0

На сесії міськради 25 жовтня депутати розглядали рішення про преміювання працівників Черкаського міськвиконкому, яке викликало чимало дискусій та обговорень.

Після кількагодинної дискусії депутати дійшли згоди, що із 1 листопада працівники міськради отримуватимуть від 200 до 400 % преміальних до посадового окладу.

Перед голосуванням депутат міськради від ВО "Свобода" Ярослав Нищик заявив, що їхня фракція готова підтримати цей проект рішення у тому випадку, якщо буде внесено зміни щодо відсотків преміювання. Зокрема, якщо премія усіх становитиме 300%.

Депутат від фракції ВО "Черкащани" Павло Карась теж погодився, що частині працівників таки треба підвищити преміювання.

"Я розумію доцільність ухвалення такого рішення для того, щоб керівник відмічав досягнення працівника у праці. Але має бути вилка від десяти до трьохсот відсотків", – підсумував Павло Карась.

За словами директора департаменту фінансової політики Наталії Джуган, зарплати черкаських чиновників – одні з найнижчих не лише в Україні, а й в області.

"Ми відстаємо від держслужбовців державного значення. Ми посідаємо 12 місце по розміру заробітних плат навіть в області, тобто райони обійшли місто обласного значення", – зазначила вона.

Міський голова Анатолій Бондаренко та секретар Черкаської міської ради Олександр Радуцький заявили про конфлікт інтересів та відмовилися брати участь в голосуванні за скандальний проект рішення стосовно стимулюючих виплат для чиновників. Згідно з проектом рішення, працівникам апарату міської ради та виконавчого комітету, його відділів, управлінь, служб та групи робітників, які не стосуються апарату, встановлюються граничні розміри премій.

Також згідно з пропозицією депутата Павла Карася, керівник структурного підрозділу зможе вирішувати, на скільки саме відсотків преміювати працівника залежно від якості його роботи за певний період.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на скандальній сесії депутати дійшли компромісу щодо Холодного Яру.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version