додому Новини Казарян виграв суд і попередньо таки стає депутатом

Казарян виграв суд і попередньо таки стає депутатом

0

Кандидат у депутати до Черкаської міської ради Нарек Казарян виграв суд щодо визнання недійсними результати виборів на дільниці № 711 019. За попередніми підрахунками, він перемагає на виборах і має стати депутатом.

Як відомо, 27 травня Казарян подав скаргу на дії ДВК до черкаського тервиборчкому. Там його скарги прийняли та зробили перерахунок на дільниці № 711 019.

– Під час перерахунку виявилося, що на виборах міського голови та депутатів міської ради кількість контрольних корінців не збігалася з кількістю виданих бюлетенів на 146 штук. Вони були без номерів, без підписів або такими, де підпис виборця і підпис члена комісії однаковий. Скоріш за все, було вкидання або щось подібне, – припустив Нарек Казарян.

Опісля ТВК ухвалила постанову щодо визнання виборів на цій дільниці недійсними. Опонент Казаряна по округу від партії Валентини Жуковської "Рідне місто" Юрій Харламов подав позов до Черкаського адміністративного суду про скасування постанови ТВК. Суд задовольнив позов частково: вибори мера визнали недійсними, вибори по списках партій – недійсними, а по одномандатному – дійсними.

– Однак у законодавстві немає такої норми права, яка б дозволяла частково визнавати дійсним, а частково – ні. Якщо визнається недійсним, то вся дільниця, оскільки список для голосування один той же. Я подав скаргу до Київського апеляційного суду. Він її задовольнив, – розповів кандидат у депутати кореспонденту vikka.ua.

Він також пригадав, що запідозрив дільничну комісію у фальсифікаціях ще в день виборів.

– Після виборів десь о 9 вечора члени комісії сіли й почали заповнювати ті корінці, тобто розписуватися і за себе, і за виборця. На моє зауваження щодо того, що так робити не можна, вони заявили, що рішенням комісії вони попросять правоохоронців вивести мене з дільниці, щоб я не заважав їхній роботі, – зазначив Нарек. –  А коли тервиборчком почав робити перерахунок, запросили сюди секретаря і голову ДВК. Виявилося, що та сама жінка, яка давала команду, щоб члени комісії підписували корінці, була працівницею "Азоту", тобто колегою мого конкурента…

Нарек Казарян уже подав заяву до правоохоронців з проханням перевірити діяльність вказаної ДВК.

За його словами, остаточні результати волевиявлення черкасців міська територіальна виборча комісія має оголосити вже до 00:00.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version