додому Новини Із законопроекту про санкції вилучили скандальні положення щодо ЗМІ

Із законопроекту про санкції вилучили скандальні положення щодо ЗМІ

0

Положення про обмеження діяльності або закриття ЗМІ виключені із законопроекту про санкції. Комітет визнав цю норму недемократичною і вніс відповідну поправку. Про це пише видання "Українська правда" з посиланням на Миколу Томенка.

За словами нардепа із Черкащини, натомість пропонується внести зміни до чинних законів про телебачення та радіомовлення, а також про друковані ЗМІ, які дозволять застосовувати санкції проти редакцій, що пропагують сепаратизм та тероризм.

– Ми спрощуємо процедуру обмеження або припинення діяльності. У випадку із телерадіокомпаніями ми пропонуємо, щоб за поданням СБУ Нацрада з питань телебачення та радіомовлення розглядала питання протягом трьох днів, і в разі підтвердження пропаганди тероризму з боку медіа приймалося рішення про тимчасове відключення, а справа передавалася до суду. А суд протягом трьох днів приймає рішення і остаточно підтверджує або не підтверджує підтримку тероризму, – заявив сьогодні на прес-конференції в Києві голова комітету з питань свободи слова Микола Томенко.

У випадку друкованих видань, за його словами, рішення щодо передачі до суду мають ухвалювати Держкомітет з питань телебачення та радіомовлення або міністерство юстиції.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version