додому Новини Черкаси Інспекція перевірила черкаський суші-бар, у якому отруїлися люди

Інспекція перевірила черкаський суші-бар, у якому отруїлися люди

1
отруєння лікарня реанімація

Випадок групового захворювання на гостру кишкову інфекцію серед мешканців міста Черкаси досліджують фахівці. Так, Держпродспоживслужба перевірила заклад, який імовіро і став причиною отруєння. Інформують на сайті ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області.

Всього до Черкаської інфекційної лікарні впродовж 03-06 серпня госпіталізовано 13 осіб, в тому числі 4 дітей, з діагнозом «бактеріальний гастроентероколіт». Усі постраждалі вживали в їжу страви, придбані в суші-барі м. Черкаси.

Станом на 5 серпня по медичну допомогу звернулося 8 людей, в тому числі 3 дітей, станом на 6 серпня кількість постраждалих збільшилася до 13 осіб, в тому числі 4 дітей.

Фахівці Держпродспоживслужби в Черкаській області провели перевірку щодо дотримання вимог санітарного законодавства, законодавства у сфері безпечності харчових продуктів, з відбором проб сировини та гігієнічних змивів для проведення лабораторних досліджень.

Спеціалісти виявили грубі порушення вимог чинного законодавства. Зокрема, не забезпечується простежуваність на всіх стадіях виробництва харчових продуктів, незадовільний санітарний стан виробничих приміщень, обладнання та інвентар утримуються у неналежному стані та умовах, сприяють ризику забруднення, належним чином не забезпечено видалення харчових відходів, не пройдені гігієнічні навчання персоналом, харчові продукти не захищено від будь-якого забруднення на всіх стадіях виробництва, переробки та обігу, не розроблено та не запроваджено постійно діючі процедури, засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, та ін.

На адресу суб’єкта господарювання направлено припис щодо усунення виявлених порушень, складено відповідний протокол.

Головним управлінням Держпродспоживслужби в Черкаській області прийнято рішення про тимчасове припинення виробництва та/або обігу харчових продуктів перевіреного закладу.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version