додому Новини Черкаси Химерне і миле: черкаська художниця представила свою першу авторську виставку (ВІДЕО)

Химерне і миле: черкаська художниця представила свою першу авторську виставку (ВІДЕО)

0

Позитивні жахіття. Свою дебютну виставку представила в черкаському художньому музеї Катерина Терещук, відома у світі творчості під псевдонімом Awesome me.  Повідомляє власний кореспондент ВІККА

ОЛЬГА ГЛАДУН, ДИРЕКТОРКА ЧЕРКАСЬКОГО ОБЛАСНОГО ХУДОЖНЬОГО МУЗЕЮ  

Перша персональна виставка черкаської художниці Катерини Терещук, яка має псевдонім AWESOME ME. Я шукала, як перекладається, дуже багато перекладів, але мені найбільше подобається «приголомшливий».  

Пані Катерина розповідає: захоплюється малюванням з дитинства, деякий час відвідувала художню школу. Два роки проживала в Японії, де з подачі тамтешнього куратора виставкової діяльності сформувала власний особливий стиль.   

КАТЕРИНА ТЕРЕЩУК (AWESOME ME), ХУДОЖНИЦЯ  

На життя дивлюся з позитивом і намагаюся свої захоплення з цим поєднувати. Щоб виходило таке химерне, від якого можна посміхнутися.  

YouTube video player

Арт-куратор виставки – відомий черкаський художник Володимир Яковець.  

КАТЕРИНА ТЕРЕЩУК (AWESOME ME), ХУДОЖНИЦЯ  

Він мене підтримує у творчому плані, дає чарівні поштовхи. Без нього я ще мабуть би довго вагалася щодо виставки. “Катя, ти вже щось намалювала? Катя, давай малюй. Там така виставка, там така, мені треба щоб ти взяла участь”.  

Володимир Яковець зазначає, що творчість дівчини привертає увагу своєю самобутністю та оригінальністю. Твори Катерини важко з чимось порівняти.  

ВОЛОДИМИР ЯКОВЕЦЬ, ГОЛОВА ЧЕРКАСЬКОГО ВІДДІЛЕННЯ МОЛОДІЖНОГО ОБ’ЄДНАННЯ СПІЛКИ ХУДОЖНИКІВ УКРАЇНИ  

Вона дуже нестандартна. Зовсім. Взагалі не вписується в черкаський розклад, зовсім інша. Вона небанальна. Бо банального і стандартного у нас в мистецтві дуже багато.  

Awesome me працює переважно у техніці акрилу. Натхненням слугують фільми жахів, містика, естетика Геловіну та Різдва, смачна їжа, мегаполіси, рок-н-рол і коти.  

ОКСАНА ПУШОНКОВА, ФІЛОСОФИНЯ  

Є слово творити, а є витворяти. Це абсолютна творча свобода. Якесь ставлення до смерті як висміювання. Образи перетинаються навіть із українською культурою.  

 Олеся ОМЕЛЬЧЕНКО, Іван ДУДА, ТЕЛЕКАНАЛ ВІККА

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version