додому Новини Черкащина Групове отруєння на Черкащині: після застілля люди масово потрапили до лікарні

Групове отруєння на Черкащині: після застілля люди масово потрапили до лікарні

0

На Маньківщині 7 осіб потрапили до лікарні з отруєнням середньої тяжкості. Ще двоє із такими ж симптомами лікуються вдома. Так неочікувано для постраждалих закінчилося застілля. Наразі продукти, які вони вживали, досліджує лабораторія, а у двох госпіталізованих вже виявили сальмонелу. Про випадок сайту vikka.ua повідомили родичі хворих.

Серед постраждалих на Маньківщині – Олена Чорна. Наразі жінка перебуває у лікарні.

"У нас були поминки і родичі поїхали скупитися до місцевого магазину та ресторану, що працює при ньому. Там вони самі готують. Родичка купила готові страви: відбивні, котлети, смажену рибу, салат "Олів’є", гриби, курку. І майже всі гості отруїлися. Ми уп’ятьох лежимо в лікарні, а ще двоє зосталися вдома, бо їм немає на кого залишити дітей", – розповіла жінка.

Фото iom.anketolog.ru

За її словами, продукти були закуплені опівдні 20 жовтня, а вже увечері того ж дня після вживання їжі у гостей почали проявлятися схожі симптоми: біль у животі, нудота, діарея та висока температура.

Як і інших хворих, наразі Олену Іванівну лікують антибіотиками та періодично ставлять крапельниці. До лікарні з такими ж симптомами потрапили люди, що святкували день народження та купували продукти у тих же місцях.

Про випадок групового отруєння вже дізналися у Черкасах. Наразі дослідженням ситуації займається ДУ "Черкаський обласний лабораторний центр МОЗ України".

"Нам повідомили, що 7 людей 20 жовтня госпіталізовані у інфекційне відділення Маньківської районної лікарні з харчовим отруєнням середньої тяжкості. Унаслідок обстеження випадку виявилося, що всі люди отруїлися у побутових умовах: п’ять осіб під час поминання і двоє, святкуючи день народження. Було встановлено, що люди вживали продукти, які закуповувалися у двох місцях: маньківському торговельному центрі та спортивно-оздоровчому центрі, а також готувалися самостійно", – розповів сайту виконувач обов’язків директора ДУ "Черкаський обласний лабораторний центр МОЗ України" Михайло Сьомак.

Він зазначив, що лабораторний центр провів 90 бактеріологічних обстежень об’єктів довкілля: води, харчових продуктів. Зокрема були обстежені 26 причетних осіб. Серед них 7 працівників магазину та 19 працівників спортивно-оздоровчого центру, які могли контактувати з харчової продуктами. Результати аналізів у роботі. Наразі проводяться дослідження щодо наявності збудника в інших відібраних пробах.

Фото lowveld.getitonline.co.za

"У двох хворих виявили сальмонелу. Розслідування щодо цього випадку триває", – пояснив Михайло Сьомак.

За його словами, останнім часом почастішали випадки групових отруєнь.

 "У цей сезон люди, зокрема й діти, часто труяться дикорослими грибами. Вживати гриби дітям та особам, старшим 60 років, взагалі не рекомендовано", – розповів директор Черкаського обласного лабораторного центру МОЗ України.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині люди потруїлись алкоголем.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version