Середньомісячні сукупні витрати на харчування (включаючи харчування поза домом) одного домогосподарства Черкаської області складають 5123 грн, що становить 52,5% усіх витрат. Про це свідчать результати обстеження умов життя домогосподарств, яке проводить Головне управління статистики.
У структурі витрат на домашнє харчування в середньому за місяць:
- м’ясо і м’ясопродукти займали 24,7%,
- хліб і хлібопродукти – 15,1%,
- молоко, сир та яйця – 12,7%,
- олія та жири – 10,9%,
- овочі, включаючи картоплю та цукор, джем, мед, сироп, шоколад і кондитерські вироби – по 8,7%,
- риба та рибопродукти і фрукти – по 5,9%,
- безалкогольні напої – 5,6%,
- інші продукти харчування – 1,8%.
Поза домом домогосподарства витрачали на харчування у середньому за місяць 2,1% сукупних витрат.
Сукупні витрати на харчування однієї особи становили за 3 квартал 2021 року в середньому 86,10 грн на добу проти 70,92 грн у IІI кварталі 2020 року.
Читайте новини vikka.ua у зручному форматі:
сторінка у фейсбуці,
акаунт в інстаграмі,
ми в TikTok.