Євген та Олександр – брати, а відтепер ще й колеги. Декілька місяців тому вони вирішили заснувати спільну справу – виготовлення граноли та корисних ласощів із неї без цукру і консервантів. Черкащани захопилися ідеєю правильного швидкого харчування і тепер претендують на всеукраїнський рівень. Хлопці створили міні-пекарню, аби готувати гранолу, батончики та цукерки. Ця їжа зручна, швидка та корисна, адже не містить ГМО, шкідливих домішок і підсолоджувачів. Брати Муровані самостійно розробили асортимент, вдосконалили технологію виробництва та смак продукту. пише "in.ck.ua".
Гранола – класичний американський сніданок, схожий на мюслі, але, на відміну від них, гранолу не запарюють, а запікають.
"Ми створюємо гранолу не просто з вівсянки, робимо суміш чотирьох злаків: овес, ячмінь, жито та пшениця. Залежно від інгредієнтів, час і специфіка запікання різна. Зазвичай цей процес триває близько 40-50 хвилин. Ми розробили три різновиди цього продукту: горіховий, фруктовий і класичний. Низькокалорійним вважають фруктовий варіант, а ось горіховий містить більше калорій. Гранолу заливають молоком, йогуртом чи соком, 2 хвилини – і вона готова. Це швидке правильне харчування", – сказав Євген Мурований.
У батончики, окрім традиційного набору інгредієнтів, додають ще й мед, аби надати їм відповідної форми. Якщо продукт повинен вийти не солодким, гранолу ще більше подрібнюють, пресують і вже потім випікають.
Євген та Олександр створюють ласощі разом: один виготовляє основу, другий одразу формує. Брати розуміють один одного з півслова, а це – великий плюс у спільній роботі.
"Батончики, на відміну від граноли, досить практичні. Їх можна взяти з собою на роботу, в мандрівку або ж перекусити після тренування. Плануємо розробити ще один цікавий варіант – гречані батончики на основі гречаних пластівців. Також ми створюємо корисні цукерки, подрібнюючи сухофрукти. Є три смаки: курага з чорносливом і фундуком; журавлина, арахіс і родзинки; шоколадні з фініками і какао. Технологія приготування проста: подрібнюємо інгредієнти, змішуємо і посипаємо кокосовою стружкою, какао або кунжутом", – каже Олександр Мурований.
Про продукцію черкаських кондитерів-початківців уже знають у Харкові та Києві, у планах – відкриття затишного місця, де можна поснідати й випити кави, а також створення пекарні, яка доставлятиме корисні солодощі по всій Україні.
Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах дівчат-моделей перетворюють на витвори мистецтв.