додому Новини Головний медик Черкас розповів, як правильно лікувати грип та застуду

Головний медик Черкас розповів, як правильно лікувати грип та застуду

0

Висока температура, слабкість, ломота у суглобах і втрата апетиту – такі перші симптоми грипу називає директор департаменту охорони здоров’я Олег Стадник, пише "ІнфоМІСТ".

– Бажано уникати великої скупченості людей. Чим із більшою кількістю людей ти спілкуєшся, тим вища загроза захворіти, – каже Стадник. – Бажано дотримуватись режиму індивідуального дотримання тепла. Особливо жінкам потрібно абстрагуватися від необхідності завжди мати красивий і модний зовнішній вигляд, а одягатись тепло і зручно. Провокуючим моментом будь-якої хвороби є факт, коли організм потрапляє у стресову ситуацію. Наприклад, переохолодження.

Класичним препаратом, який подавлює розмноження вірусу, є "Таміфлю", каже медик.

– Інші препарати, які раніше доволі широко рекламувалися як такі, що регулюють імунну відповідь, неефективні. Їх потрібно приймати на початку осені, щоб стимулювати імунну відповідь через місяць-півтора, – твердить чиновник.

Не варто лікувати грип і антибіотиками.

– Вони жодного впливу на вірус не мають. Вони ефективні вже при лікуванні бактеріальних ускладнень. Згідно із загальноєвропейськими рекомендаціями, до температури 38 градусів не слід застосовувати жарознижувальні, протикашльові, відхаркувальні, судинозвужувальні краплі в ніс, тому що в цей період виробляються антитіла до грипу. Найкращий варіант – спокій, перебування у ліжку, а не на роботі, – продовжує Олег Стадник.

Не менш важливою у цей час є і достатня кількість рідини в організмі. Можна пити як звичайну мінеральну воду, так і морси, чай тощо.

– Класичним заходом від грипу є щеплення. Люди, які отримали щеплення, мають легкий перебіг хвороби, – сказав Стадник.

Водночас, за його словами, вакцин в місцевих аптеках майже немає. Вони з’являються за замовленням і швидко розкуповуються.

Олег Стадник запевнив, що міські медичні заклади готові надавати черкащанам допомогу від грипу та ГРВІ.

– Створений запас медикаментів, в інфекційній лікарні є 80 упаковок "Таміфлю", запаси масок, дезінфікуючих засобів, – запевнив директор медичного департаменту.

Як повідомляв сайт vikka.ua, медики розповіли про новий вид грипу, від якого слід берегтися черкащанам.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version