додому Новини Голова ОДА повідомив, як черкащани можуть оформити субсидію (ВІДЕО)

Голова ОДА повідомив, як черкащани можуть оформити субсидію (ВІДЕО)

0

Уряд спростив отримання громадянами України субсидій. Про зміни на сьогоднішній прес-конференції розповів голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко.

За його словами, з початку року вже скористалися субсидіями майже 60 тисяч черкащан.

"На одну родину в середньому компенсація становить близько 400 гривень за комунальні послуги (це десь третина)", – зазначив голова ОДА.

"Субсидія буде призначатися на підставі двох документів: заяви і декларації про доходи. Вже цього тижня всі родини отримають заяви і декларації, які вони зможуть заповнити. Опісля їх треба буде відправити поштою або віднести в управління соцзахисту", – розповів Ткаченко.

Він також додав, що дав доручення всім керівникам районів та міст на Черкащині провести роз'яснювальну роботу, щоб люди зрозуміли, як отримати субсидію.

"Достовірність даних у декларації органи соціального захисту перевірятимуть після призначення субсидії. Якщо після перерахування субсидії буде виплачена надмірна сума заявнику, то він муситиме сплатити у подвійному розмірі кошти знову на бюджетний рахунок", – застеріг Юрій Ткаченко.

Також він розповів про обмеження на отримання субсидій. За його словами, раніше діяли такі обмеження: наявність у родини двох помешкань, двох автомобілів, здійснення разової купівлі товарів на більш як 10 прожиткових мінімумів, здавання у найм житла.

"Зараз же скасовані всі обмеження щодо майнового стану осіб, які звертаються по субсидію – крім здійснення одноразової вартісної покупки (на суму понад 50 тисяч гривень)", – розповів Юрій Ткаченко.

За його словами, якщо раніше субсидія надавалася на півроку, то тепер – на 12 місяців.

"Надається також право на оформлення субсидій особам, які не зареєстровані у житловому приміщенні, але орендують житло і оплачують вартість житлово-комунальних послуг. Є деякі формальності, які потребують уточнення. Ми вже звернулася до Мінсоцполітики по роз’яснення", – зазначив голова ОДА.

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version