додому Новини Кримінал Голова громади на Черкащині привласнив понад 130 тисяч гривень бюджетних коштів

Голова громади на Черкащині привласнив понад 130 тисяч гривень бюджетних коштів

0
гроші

Сільський голова однієї з територіальних громад разом зі спільниками постануть перед судом за розкрадання більше ніж 130 тисяч гривень із бюджету. Про це повідомляє пресслужба Черкаської обласної прокуратури.

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, підробки документів та легалізації злочинно одержаних коштів (ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 191, ч. 2 ст. 200, ч. 1 ст. 209, ч. 1 ст. 366 КК України).

Слідством встановлено, що голова громади, діючи за попередньою змовою зі службовцем сільради та ще двома особами, незаконно привласнив кошти громади. Зловмисники підробили документи для виплати заробітної плати особі, яка фактично не працювала у сільраді. Надалі ці кошти були легалізовані, переведені на особистий рахунок і конвертовані у готівку.

На майно підозрюваних, вартістю понад 6 мільйонів гривень, накладено арешт для забезпечення можливої конфіскації, а також подано позов про відшкодування збитків на користь громади.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version