додому Новини Генерал СБУ з Черкащини назвав тих, хто "розриває Україну на шматки"

Генерал СБУ з Черкащини назвав тих, хто "розриває Україну на шматки"

0

Екс-глава СБУ, уродженець Черкащини Ігор Смешко переконаний, що усі президенти України прагнули лише одного – абсолютної влади. Про це він заявив у коментарі FaceNews.

За його словами, першими двома президентами було закладено приховане бажання контролювати повністю економічний сектор і, в першу чергу, питання приватизації, але не нести за це ніякої відповідальності.

"Звідси і виходить, що президент у нас відповідає за питання національної безпеки і оборони, але він тримає при собі прем'єр-міністра, який де-юре відповідає за бюджет, за приватизацію і за економічні питання. Причому де-факто, президент прагне мати повний контроль, але не відповідати за юридичні наслідки діяльності уряду. Це об'єктивно розриває державу на шматки. Але наша головна проблема, яка, як на мене, загострилася після 2005 року, це те, що наша Конституція ніколи не розвивалася на законодавчому рівні. Перша стаття Конституції зазначає, що у нас "демократія", але де на рівні законів є закон про Кабмін, про президента, про імпічмент, про опозицію, про місцеве самоврядування? А тут в 2005 році ми ще ввели практику політичних призначень на керівні посади", – сказав Смешко.

Він зазначив, що не можна побудувати демократію без дотримання законів. "У нас фактично за формою демократія, а насправді – неофеодалізм. Наші головні вороги зараз – некомпетентність, безвідповідальність і безкарність", – завершив він.

Як повідомляв сайт vikka.ua, Луценка просять вплинути на черкаських однопартійців.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version