додому Новини Черкаси Фестиваль борщу у Черкасах: як це було (ВІДЕО)

Фестиваль борщу у Черкасах: як це було (ВІДЕО)

0

Фестиваль борщу провели у Черкасах у Долині Троянд. Мережа магазинів Файномаркет зібрала своїх найкращих технологів і кулінарів, щоб приготувати рекордну кількість страви. Повідомляє власний кореспондент ВІККА.

Трудилися з шести ранку.

ОЛЕНА, ЗАВІДУВАЧКА ВИРОБНИЦТВА МЕРЕЖІ «ФАЙНОМАРКЕТ»

Ми варили справжній традиційний український борщ. Поклали туди всі овочі, які входять, і картоплю, і квасольку, і бурячок, і картоплю і цибульку. Саме головне ми туди поклали – м’яско. І найголовніший інгредієнт це звичайно любов.

У кухарській майстерності колективу анітрохи не сумнівається директор з виробництва компанії Андрій Харитоненко. Каже, щоб приготувати 2 тонни борщу, кількість інгредієнтів знадобилася відповідна. Усе – з асортименту Файномаркету.

АНДРІЙ ХАРИТОНЕНКО, ДИРЕКТОР З ВИРОБНИЦТВА КОМПАНІЇ «ФАЙНОМАРКЕТ»

Морква цибуля 150 кілограмів, картопля 240 кілограмів, квасолі 250 кг, 100 кілограмів буряка і 300 кілограмів м’яса.

YouTube video player

Перша в черзі за порцією – восьмирічна Даша. Каже, борщ любить і знає, з чого його варять.

ДАША

Наливають воду, потом буряк, моркву, м’ясо і капусту і картоплю.

Поки черга збирається, на сцені офіційно оголошують: Файномаркет у Черкасах встановив національний рекорд. Перш ніж зафіксувати досягнення, представники книги рекордів кілька разів ретельно вимірювали і рахували об’єм.

МАРК ОРЛОВСЬКИЙ, ПРЕДСТАВНИК КНИГИ РЕКОРДІВ УКРАЇНИ

Національний реєстр рекордів засвідчує встановлення національного рекорду України «найбільший об’єм червоного борщу для збройних сил України» 2030 літрів!

За кожну порцію просили внесок на підтримку армії – мінімум 30 гривень. Військовослужбовців та вимушених переселенців пригощали безкоштовно. Усі зібрані кошти передадуть на забезпечення екіпажів безпілотних комплексів засобами радіокерування. Інститут міста забезпечив РЕБами понад 500 екіпажів іще близько 200 потребують забезпечення.

ІВАН ПОДОЛЯН, КЕРІВНИК ГО «ЧЕРКАСЬКИЙ ІНСТИТУТ МІСТА»

Це потрібно для ефективного застосування безпілотників і щоб безпілотники могли працювати там, де звичайні коптери і літачки не можуть пролетіти через подавлення. Екіпажі працюють з цією системою за всіма напрямками, особливо це найгарячіший Покровський напрямок, Курщина.

Як розповідає менеджерка з реклами Каріна Рудік, ідея встановити рекорд зародилася в колективі ще у минулому році. Готувати свято почали з весни. Захід присвятили Дню українського борщу.

КАРІНА РУДІК, МЕНЕДЖЕРКА З РЕКЛАМИ

Файномаркет це соціально відповідальний бізнес. У нас не просто магазини, у нас є свої цінності, у нас є сусіди, у нас є лояльність. Ми хочемо бути ближче до своїх людей. Зараз головне не здаватися, донатити, працювати і буде незабаром перемога.

Олеся ОМЕЛЬЧЕНКО, Іван ДУДА, ТЕЛЕКАНАЛ ВІККА

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version