додому Новини Спорт Фестивалі, руханки, майстер-класи: на Черкащині насичено пройшов Олімпійський тиждень (ФОТО)

Фестивалі, руханки, майстер-класи: на Черкащині насичено пройшов Олімпійський тиждень (ФОТО)

0

Олімпійський тиждень зарядив тисячі черкащан на фізичну активність та спорт. Безліч різноманітних спортивних заходів провели на Черкащині. Долучилися до Олімпійського тижня навчальні заклади, спортивні школи, громадські організації, місцева влада та жителі регіону, повідомляє прес-служба НОК у Черкаській області.

Стартували олімпійські активності в Черкасах під час відзначення Дня Незалежності України масштабним фестивалем. В межах спортивно-розважального заходу жителів та гостей міста знайомили з різноманітними видами спорту, що культивуються в місті, та долучали їх до спортивних активностей. Дитячо-юнацькі спортивні школи міста презентували свої можливості та заохочували черкасців до занять спортом, демонстрували майстер-класи та проводили зустрічі з тренерами. Тоді ж встановили рекорд України із найтривалішої гри у футбол.

Масово та нестандартно проводили Олімпійський тиждень як вищі навчальні заклади, так і школи на Черкащині. У кожному закладі організовували різноманітні спортивні заходи. Наприклад, у Черкаському національному університеті ім. Б.Хмельницького відбулося спортивне свято із руханкою Do like Olympians, зустріччю із срібним призером Олімпійських ігор Олександром Мотузенком, спортивним майстер-класами та презентаціями. Долучився до активностей і ректор вишу Олександр Черевко. У Черкаській школі № 8 провели Малі Олімпійські ігри для найменших школярів, у Смілянській школі № 6 організували нестандартні уроки фізкультури та "Старти надій", у Черкаській школі № 18 – спортивні естафети та інформаційні хвилинки, у Гродищенській школі № 1 – години олімпійського спілкування, зустрічі зі спортсменами і змагання, у Черкаській школі № 3 Олімпійський чемпіон Андрій Хіміч провів урок-зустріч. У Черкаській гімназії № 9 щодня упродовж тижня відбувалися різноманітні масштабні заходи: забіги, естафети, танцювальні майстер-класи, футбольні матчі та масова руханка за участю 1300 школярів.

Завершився Олімпійський тиждень на Черкащині не менш яскраво – спортивно-благодійним фестивалем CherITy-2018, де на учасників чекали "родинна галявина", локація настільних ігор, костюмований забіг для найменших, забіги для дорослих на 2,5, 5 та 10 кілометрів, велоперегони. Метою ж фестивалю став збір коштів на встановлення дитячого майданчику в дитячому притулку "Теплий дім" та закупівлю портативного кисневого концентратору для онкоцентру Черкас.

"Олімпійський тиждень уже традиційно проводять у вересні – на початку навчального року. Головна його мета – зацікавити та заохотити якомога більше дітей і молоді не просто до фізичної активності, але й до відвідування спортивних шкіл, секцій чи клубів. Адже саме в цей час стартує набір вихованців до цих закладів. І ДЮСШ та спортивні клуби активно презентують свої можливості. Запрошую всіх, хто ще не визначився, яким спортом займатися, завітати до дитячо-юнацьких спортивних шкіл і обрати найбільш близький вид спорту", – зазначає голова відділення НОК України в Черкаській області Андрій Більда.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах діти із квестами і танцями відзначали свято лісу.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version